Novo

Posebna ponudba

NOVO - olje 65 Extra - cena 18,40 eura. 

 

 

Za dodatne informacije in prijavo na pregled in brezplačno predavanje pokličite na tel. 059 965 307 ali 040 575 630, 040 240 100

 

Termoregulacija je ključ do zdravja

Aktivni elementi v oljih Planet zdravja

Kontakt

Naši izdelki

To so naši izdelki

Priporočila

Olje 80

olje-80Laboratorijska analiza - Olje 80 (PDF dokument).
Znanstveno dokazani zdravilni učinki Olja 80 (PDF dokument).

Glavne sestavine: aktivni jodidi, enkrat nenasičene in večkrat nenasičene maščobne kisline n-6 in n-3, vlaknine, vitamin E, folna kislina, baker, magnezij, jod, arginin (rastlinske beljakovine), rastlinski steroli

Priporočena uporaba: 3-krat na dan po eno čajno žličko (2 ml)

Cena: 26,18 €
Količina: 100ml

Priporočena redna uporaba: 2 meseca

Število enot pakiranj za en mesec redne uporabe: 2 steklenički

Sestavine: hladno stiskano, nerafinirano, nefiltrirano, orehovo olje

Mesto delovanja:Odpravlja primankljaj joda v telesu na naraven način. Pomeni tudi izredno učinkovito pomoč pri popravljanju delovanja ščitnice.

Olje 80 je hladno stiskano, nerafinirano olje na osnovi bučnega ali orehovega olja in vsebuje aktivno, organsko vezano obliko joda. Aktivni, organsko vezan jod skrbi za:

a) optimalno, pravilno delovanje žleze ščitnice

b) povečuje obrambno moč organizma pred negativnimi vplivi okolja

Olje 80 je garant za psihofizično uravnovešenost vsakega posameznika.

Olje 80 pravilno uravnava funkcijo žleze ščitnice, ustvarja zadostne rezerve joda v telesu in tako preprečuje možnost izčrpanja hormonske funkcije ščitnice, ki se aktivira pri stresih, hitri menjavi temperature v naravi, pri nosečnosti, velikih fizičnih obremenitvah, pri rasti in razvoju otrok, pri obremenitvi otrok v šoli, športu in ostalih aktivnostih.

V Evropi je opazen naraven, ekološko pogojen primanjkljaj joda. To je naravno pogojeno z izredno majhnimi količinami joda v vodi in prehrani kar ne zagotavlja zadostnih količin joda v vseh živih bitjih, vključno s človekom. Do sedaj nismo poznali rešitve, ki bi omogočil naravno rešitev jodovega primanjkljaja zato je Olje 80 aktualna in primerna rešitev jodovega primanjkljaja, ki omogoča odpraviti geografsko pogojeni primanjkljaj joda za zdravje ljudi.

Kljub zmanjšanja jodovega primanjkljaja z jodiranjem kuhinjske soli, stalno narašča število ljudi, večina žensk, s hipofunkcijo ščitnice in tudi drugimi motnjami delovanja ščitnice. To dejstvo si lahko razlagamo kot posledico zmanjšanja porabe jedilne soli zaradi stahu pred povišanim krvnim tlakom, hipertenzije in drugih bolezni srca in ožilja in tudi kot posledico naraščanja psihičnih in fizičnih napetosti , ki terjajo povečano delovanje hormonske funkcije ščitnice. Dejstvo je tudi, da uživamo premalo morskih produktov in kot največja nevarnost nastopa prekomerno uživanje anorganskega joda, kalijevega jodida.

Kalijev jodid v presnovni verigi sprememb ščitničnih hormonov nastopa kot končni produkt njihove presnove zato po metodi presnovnega odziva povratno vpliva na izločanje hormonov ščitnice kar pomeni, da vpliva na hormonalno aktivnost ščitnice. Iz naštetega lahko sklepamo, da visoki odmerki kalijevega jodida lahko blokirajo (zavirajo) hormonalno funkcijo ščitnice in s tem škodijo regulaciji biosinteze beljakovin, izločanju zastaranih kemijskih snovi in celic, detoksikaciji telesa in odstranjevanju strupenih produktov, ki nastajajo v življenjskem procesu. Iz tega sledi logičen sklep, da je proces zmanjšanja pomanjkanja joda s pomočjo anorganskih jodidov nezadosten za odstranitev negativnih posledic pomanjkanja joda za psihofizično zdravje ljudi. Poleg zmernega dodajanja anorganskih jodidov v hrano je zelo primerno uporabljati organsko vezane oblike joda, ki niso končni produkt presnove hormonov ščitnice, torej posledično ne blokirajo direktno funkcije ščitnice.

Organsko vezan jod v Olju 80 ne povzroča obrambnih reakcij organizma (ne povzroča hemostresa) in obenem ustvarja zaloge v tkivih, predvsem v plasti maščobe ter predstavlja aktivno obliko joda, ki je na razpolago po potrebi, odvisno od fizičnega , psihičnega in fiziološkega stanja organizma (fizične obremenitve, velike temperaturne razlike v naravi, stres, nosečnost, bolezni, rast in razvoj).

Jod in trebušna slinavka

Jod je osnovni element v sestavi človeškega telesa. Osnovni elementi se vrstijo po zaporedju: jod, nikelj, železo, baker, magnezij. Pomožni elementi so: kalcij, kalij, cink in selen. Zadnji je natrij. Vsi drugi elementi, razen kisika in vodika, se vežejo na te elemente in so proizvod reakcij osnovnih in pomožnih elementov.

Jod je najpomembnejši element za delovanje telesa, vendar ga je v našem telesu čedalje manj zaradi velikega pregrevanja in velike porabe. Največ joda potrebujejo možgani in hipofiza. Brez joda hipofiza ne razume telesa in ne zmore urediti svojih hormonov.

Ščitnica brez joda lahko proizvaja hormone, ki se aktivirajo s hormoni hipofize. Hormone ščitnice lahko umetno dodajamo v velikih količinah. Aktivni so le, če je dovolj joda, zato se vežejo s hormoni hipofize. Ta potrebuje za aktiviranje svojih hormonov organski jod. Preveč anorganskega joda le draži ščitnico, ki se izčrpava. Torej, preveč morske soli, predvsem v telo vnesene z mesom in suhomesnatimi izdelki, draži ščitnico. Ta se z leti izčrpa. Brez organskega joda se funkcije ščitnice ne da popraviti, peša celoten organizem, še posebno trebušna slinavka. Iz tega je mogoče sklepati, da je organski jod temelj za delovanje ščitnice.

Jod ureja odnos med hladom in toploto v telesu, med želodcem in trebušno slinavko. Zato je od organskega joda odvisno delovanje trebušne slinavke.

Primanjkljaj joda v telesu pa nadomestimo v dveh mesecih, če pijemo trikrat na dan po eno čajno žličko Olja 80.

Jod in ožilje

Volumen ožilja v telesu je odvisen od ščitničnih hormonov, TH3 in TH4. Prvi širi arterije, drugi oži vene. Veliko ščitničnih hormonov pomeni za telo največjo zaščito ožilja in tudi kapilar. Posebna zaščita velja kapilaram v žlezah, rodilih in kapilaram v spolovilih. Rak rodil je vedno povezan s pomanjkanjem joda, tudi vsako rakavo obolenje pomeni pomanjkanje joda.

Jod in presnova energije v glavi

Jod zagotavlja pravilen volumen ožilja v telesu. Dovolj krvi v glavi omogoča telesu dobro presnovo, ki jo zagotavlja jod z aktiviranjem hormonov TH3 in TH4. Aktiviranje hormonov pomeni vezavo joda z živo beljakovino, kar je vsak hormon. Hormoni so žive celice, ki so sposobne nadomestiti sleherno celico v funkciji toliko časa, dokler si celica ne opomore. Hormon je v primerjavi s celico zelo majhna celica, zato rečemo, da jod nujno potrebuje vsaka celica. Iz tega lahko sklepamo, da so hormoni nadzorniki energij v telesu, ščitnica pa nadzornik telesa. Izvzamemo lahko le hipofizo, ki je kraljica endokrinega, hormonskega sistema. Ščitnični hormoni nadzorujejo vsako celico, zato so naš največji obrambni mehanizem.

Jod in rakasta obolenja

Količina joda v celicah je največja zaščita pred podhladitvijo celice in pregrevanjem ožilja. Jodidi so substanca, vezana na beljakovino in maščobo in tvorijo veliko zalogo energije v celici. Distrofija (presnovno obolenje) mišic pomeni radikalno pomanjkanje joda, enako tudi pri sklerozi multipleks.

Da spet segrejemo podhlajene celice in ohladimo pregreto ožilje, potrebujemo najmanj sedem dni. Ta čas pijemo trikrat na dan po pet žličk Olja 80 in po pet žličk Olja 9. S tem se izboljšajo funkcije celotnega telesa. Popravi se spanje, izboljša se apetit, čutimo več energije, telo je vitalno in pridobiva na energiji in moči.

Jod in delovanje glave

Jod je za delovanje glave temelj in edini element, ki uravnava delovanje velikih možganov, epifize in hipofize ter usposobi ščitnico za delovanje. Če ni dovolj joda, ne moremo pozdraviti niti ene bolezni. Ko se pojavi pomanjkanje joda, najbolj trpi hipofiza in deluje tako, da ustvarja hiperfunkcije v vsem telesu.

Hranjenje:
Olje 80 hranite v suhem prostoru, pri sobni temperaturi, do +25 stopinj C. Nikoli ne izpostavljajte direktni sončni svetlobi ali temperaturi nad 38 stopinj C.

Opozorila: ne uživajte, če imate alergijo na orehe

Proizvajalec: As an d.o.o., Celovška cesta 69/c, 1000 Ljubljana, Slovenija

Zastopnik v Sloveniji: As an d.o.o., Celovška cesta 69/c Ljubljana, Slovenija

Rok uporabe: naveden na embalaži izdelka

Notificirano kot prehransko dopolnilo: sklep št. 332-805/2010-2

 

Išči po strani

Ali ste vedeli?

Superživila so popolna hrana, ker so superpotentna in vsebujejo polno mineralov, vitaminov in aminokislin.
Vsaka država ima svoje superživilo.
 
Če imamo težave z ledvicami in nadledvičnimi žlezami so prisotne depresije, strah in panični napadi, pri težavah z jetri smo agresivni in jezni, pri težavah z vranico, ki je mama našega telesa pa imamo težave s prekomernim prehranjevanjem, težavami z dojkami in velikimi skrbmi.
 
Starodavna znanja + sodobna tehnologija = KLJUČ DO ZDRAVJA
 
Hrana je zdravilo.
 
Brezglutenska žita: ajda, proso, kvinoja, koruza, amarant, divji riž, riž, tapioka, tef, indijska prosenka. 
 
 
 

Koristne informacije

V pripravi