Novo

Posebna ponudba

NOVO - olje 65 Extra - cena 18,40 eura. 

 

 

Za dodatne informacije in prijavo na pregled in brezplačno predavanje pokličite na tel. 059 965 307 ali 040 575 630, 040 240 100

 

Termoregulacija je ključ do zdravja

Aktivni elementi v oljih Planet zdravja

Kontakt

Naši izdelki

To so naši izdelki

Priporočila

Zlati Ghee

ghee 0064ghee 0404Zlati Ghee (gi) je kuhano oziroma prečiščeno maslo, kulinarično zlato, ki je nepogrešljivo v različnih tradicionalnih kuhinjah sveta. Zapisi o njem segajo več tisoč let v zgodovino, njegovo vsestransko uporabo in številne dobrodejne učinke pa so poznale tudi naše prababice.

Zlati Ghee je pripravljen iz surovega masla krav proste paše, ki se pasejo na pašnikih slovenskih Alp. V postopku izjemno počasnega kuhanja se maslo prečisti – odstranijo se ogljikovi hidrati, beljakovine, proteini, kazein, laktoza, nečistoče in voda, tako da ostane le čista maščoba oz. olje, ter tako postane olje z edinstvenim okusom in aromo. Ghee je ena izmed najbolj prijetnih in telesu znanih maščob, saj ne vsebuje transmaščobnih kislin, narejen iz naravnega mleka pa ne dviguje holesterola v krvi. Njegova izjemna uporabnost je idealna alternativa in kakovosten nadomestek za mnoga olja in maščobe, saj vsebuje dobre maščobne kisline in je brez laktoze.

Zlati Ghee ima višjo točko dimljenja kot mnoga olja, tako je odličen za pečenje in cvrtje vseh vrst jedi, hkrati pa poglobi in razširi okus pripravljenemu obroku. Je idealen dodatek k prilogam kot so mlinci, riž, pire krompir, omake, testenine in podobno. Čudovit je za praženje začimb, lahko ga namažemo na kruh samostojno, z marmelado ali pa z njim izdelamo svoj namaz. Uporabljamo ga pri pripravi odličnih sladic, palačink, pralin, kruha in ostalih izdelkov iz testa.

Njegova uporaba je univerzalno vsestranska; mazanje, pečenje, cvrtje, praženje, v testo, namaze, priloge, za več vrst nege telesa in še kaj . Ghee v vsakdanji prehrani pripomore k ohranjanju optimalnega počutja. Pod imenom žonta ali kuhano oz. prečiščeno maslo so ga poznale že naše praprababice. Ozemlje sedanje Slovenije ga pozna še iz časov davno pred hladilnimi napravami. Takrat, ko so še razmišljali kako za najdalj časa shraniti najboljše (esenco) kar mleko daje, je ob ognju nastal nepokvarljivi ghee.

Z njim so na podeželju mazali sklepe, ozebline, suho kožo, vnete ritke otrok, razpokane ustnice, izdelovali kreme in si ga kapnili v oči za boljši vid (tako tudi preverjamo njegovo kvaliteto). Ghee so na kmetih v kuhinji uporabljali le ob prazničnih ali slavnostnih dneh, na mestnih tržnicah pa je to bila prva stvar, ki je bila že zjutraj razprodana in hkrati najdražja od dobrot na stojnicah. Ghi je odličen vir maslene in kaprilne kisline, zato so ga v preteklosti tradicionalno uporabljali v preventivo kot tudi pri težavah s črevesjem.

Zlato rumena barva, prijetna aroma, univerzalna uporabnost, praktičnost in izjemen okus, ter oplemenitenje hrane, so skupaj z krepitvijo in varovanjem optimalnega delovanja telesa tiste lastnosti zaradi katerih je v tradicionalnih kot tudi ostalih kvalitetnih kuhinjah nenadomestljiv.

Ghee-je znan skoraj po vsem svetu, korenine mu radi pripišejo v področja južne Azije, uporabljale pa so ga mnoge staroevropske kulture, predvsem na območju Alp in Kavkaza. Po zaslugi mnogih starih ajurvedskih zapisov, nam je znano, da ga v indijski kuhinji uporabljajo že tisočletja. Opisan je kot kraljeva hrana oz. terapija. Preprosto, brez Ghee-ja ni prave ajurvedske kuhinje, kuharski šampijon tega časa, kot je svetovno znani Emeril John Legasse, pa pravi: "ghee prinaša kvaliteto vsaki kuhinji". Ajurveda ga slavi predvsem zaradi njegovih dobrodejnih lastnosti, uporabljajo pa ga tudi v svoji veji medicine in kozmetike. Lahko je osnova zeliščnih pripravkov, krem, mazil, masažnih mešanic, ipd. Primer; ghee pomešan z medom lahko tudi z kurkumo izjemno celi rane.

Sestavine: 100% kravje maslo. Hraniti pri temperaturi od 5°C do 25°C.

Sodobna preučevanja potrjujejo staro modrost, da dodatki zelišč in začimb ghee obogatijo, ga naredijo uporabnejšega in bolj zdravega. Poskusite in primešajte nabrane rože. Ena ali dve žlički ghija dnevno pomagata pri prebavi, asimilaciji hrane, in še mnogo več.

Z zelišči:

Ghee sezam

Neto masa za:

Mali Ghee 300g / 370ml,

Veliki Ghee 430g / 580ml,

Jumbo Ghee 1440g / 1700ml,

Mini Ghee 80g* / 120ml

Povprečna hranilna vrednost za 100g:

energijska vrednost 3700kj/900kcal beljakovine 0.0g ogljikovi hidrati 0.0g laktoza 0.01g maščobe 100g od teh nasičene maščobne kisline 71.14% maslena kislina 4% lavrinska kislina 3.24% palmitinska kislina 33.88% stearinska kislina 9.63%

(analizo je dne 26.2.2013 opravil Inštitut za higieno živil in bromatologijo/Veterinarska fakulteta/Univerza v Ljubljani)

ghee4seghee 0024

seghee  skupinska JPG516ee7c9de3e3

 

 

Išči po strani

Ali ste vedeli?

Superživila so popolna hrana, ker so superpotentna in vsebujejo polno mineralov, vitaminov in aminokislin.
Vsaka država ima svoje superživilo.
 
Če imamo težave z ledvicami in nadledvičnimi žlezami so prisotne depresije, strah in panični napadi, pri težavah z jetri smo agresivni in jezni, pri težavah z vranico, ki je mama našega telesa pa imamo težave s prekomernim prehranjevanjem, težavami z dojkami in velikimi skrbmi.
 
Starodavna znanja + sodobna tehnologija = KLJUČ DO ZDRAVJA
 
Hrana je zdravilo.
 
Brezglutenska žita: ajda, proso, kvinoja, koruza, amarant, divji riž, riž, tapioka, tef, indijska prosenka. 
 
 
 

Koristne informacije

V pripravi